26. helmikuuta 2010

Terveyspalveluiden karsiminen

Helsingin Sanomissa 26.2.2010 oli juttu "Vantaalla nosemassa taistelu terveysasemien kohtalosta". Siinä kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Juha Häkkinen toteaa mm. ..."Mua nyt kiinostaisi, mistä löytyy se tieto, että Myyrmäen ja Martinlaakson terveysasemat tarvitaan aivan vierekkäin"...
Voiko joku totisella naamalla puhua näin älyttömiä. Ovatko kaupunginvaltuustossa istuvien poliitikkojen tiedot näin surkeita? Ei ole tainnut Juha käydä lainkaan Länsi-Vantaalla päinkään. Eikä hänellä taida olla minkäänlaista käsitystä paikallisista asukasmääristä. Martinlaakso on Vantaan toiseksi väkirikkain kaupunginosa, mutta sen väestö on myös nopeimmin ikääntyvää. Martinlaakson ja Myyrmäen terveysasemat eivät ole läheskään vierekkäin. Ei ainakaan, jos martinlaaksolaiselta rollaattoriväeltä kysytään.

Tässä Juha Häkkiselle tietoa: Martinlaakson terveysaseman vaikutuspiirissä on yli 11000 martinlaaksolaista (ja lisää on tulossa kerrostaloihin aseman läheisyyteen) sekä n. 2500 vantaanlaaksolaista. Kyllä luulisi edes kokoomuslaisellekin tällainen tieto menevän jakeluun. Pitäisikö tällaisen väkimäärän jatkossa ängetä nyt jo ylikuormitetulle Myyrmäen terveysasemalle? Onhan laboratoriotoiminnot jo siirretty Myyrmäkeen.

Ja koska terveysasemat eivät ole VIEREKKÄIN (muutoin kuin puhelinluettelon kartalta katsottuna), joutuvat vanhukset hankkimaan kuljetuksen täpötäydelle terveysasemalle. Tällä hetkelläkin vähänkin kookkaamman taloyhtiön pihaväylillä kurvailee takseja kymmenkunta päivittäin kasvattamassa tuota paljon puhuttua hiilijalanjälkeä.

Ei kommentteja: